szerző:
hvg.hu

A Tett és Védelem Alapítványnál kiverte a biztosítékot a mobilgátat támogató egyesület Facebook-bejegyzése.

Aljas antiszemita uszításnak nevezte a Tett és Védelem Alapítvány a Római-partért Egyesület zsidózó Facebook-bejegyzését. A szervezet a közösségi oldalon „zsidó értelmiségiek egy csoportját” vádolta meg azzal, hogy „gettóba akarja zárni” a Római-parton élőket. Az alapítvány szerint érvek helyett „rosszemlékű, hetven évvel ezelőtti antiszemita toposzokat vettek elő, amellyel sikerült magukra haragítani követőiket.”

©

„A jól bevált, ám mára szerencsére szalonképtelen zsidózás azonban ebben az esetben sem fogja helyettesíteni a stabil alapokon álló racionális döntéseket. Mindezeken túl a TEV a zsidó közösség méltósága elleni megnyilvánulás miatt jogi eljárást kezdeményez” – írják közleményükben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!