szerző:
hvg.hu

Vége szakad a szeptemberi nyárnak, de csak pár napra, hétvégén ismét 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn az esti, késő esti óráktól dél felől intenzív csapadékrendszer érkezik, főleg a Dél-Alföldön lehetnek záporok, zivatarok. Egy-egy helyen 20 milliméternél is több eső hullhat, és 70 kilométer/óra körüli vagy annál erősebb szél fújhat. Hétfő éjfélig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére. Szintén elsőfokú figyelmeztetés érvényes heves zivatar miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére.

Keddre virradóra észak felé halad tovább a csapadékzóna, és napközben már az ország északi, északkeleti harmadában hullhat rengeteg eső.

©

Hétfő éjjel a Dunántúlon megerősödik a szél, az Észak-Dunántúl térségében viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát is. Kedden is a Dunántúl északi felén fújhat viharos szél, amely csak késő délutántól csitulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű.

Az előrejelzés szerint a héten meglehetősen változékony időre van kilátás. Szerdán is 25 fok alatt marad a hőmérséklet, csütörtökön visszatér 30 fok közelébe, majd pénteken megint visszaesik. A hétvége ismét sokfelé kellemesen melegnek, de esősnek ígérkezik.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!