szerző:
hvg.hu

Már kibérelték azt a 14 fős repülőgépet, amellyel kimenekítik az Irma hurrikán által érintett térségben rekedt magyarokat.

Tizenhat, a karibi térségben rekedt magyar állampolgárról tud jelenleg a külügy, Saint Martin szigetén kilencen vannak, de a katasztrófa sújtotta területeken további hét-nyolc magyar van – mondta a külügyminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szigeten tartózkodó magyarokkal naponta kétszer, úgy is csak nagy nehézségek árán tudnak kapcsolatot teremteni – magyarázta Szijjártó Péter, aki szerint nagyon rossz a helyzet Saint Martinen, a kommunikáció nehézkes, a mentés szervezetlen. A hatóságok tehetetlenek, a szigeten fosztogatások kezdődtek.

A magyar külügy már kibérelt Dominikán egy 14 fős repülőgépet, amellyel a bajba jutottakért mennek, most a repülési engedélyre kell várni. A probléma az, hogy a magyar légierőnek nincs olyan gépe, ami el tud addig repülni, egyelőre viszont csak katonai gépek leszállását engedélyezték.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!