szerző:
hvg.hu

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökének gyanúsak lettek a szíriai útlevelek.

Németh Szilárd kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálja meg a hamis szíriai útlevelekkel kapcsolatos értesüléseket.

A bizottság fideszes alelnöke hétfői közleményében arra hivatkozik: a német szövetségi bűnügyi hivatal adatai szerint az Iszlám Államnak több mint 11 ezer hamis szíriai útlevele van, és "több ezer migráns már hamis útlevéllel érkezett Európába".

A kormánypárti politikus szerint ez újabb jele annak, hogy” a terroristák a tömeges migrációt felhasználva érkeznek Európába”. Eközben "Brüsszel továbbra is azon dolgozik, hogy a migránsokat kvóták alapján elosszák az uniós tagállamok között" – tette hozzá.

A "német hatóságok adatai is figyelmeztetnek, a Brüsszel által tervezett állandó áttelepítési mechanizmus rendkívüli biztonsági veszélyt jelent a tagállamokra és szétterítené a terrorizmust" – vélte.

Németh Szilárd kezdeményezi, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kedden vegye napirendre az ügyet, és vizsgálják meg, milyen veszélyt jelentenek a hamis szíriai útlevelek Magyarországra.