szerző:
hvg.hu/MTI

Szerintük alkotmányos jogaik sérülnek.

Ahogy korábban megírtuk, új szintre süllyedt a Római-part sorsáról szóló vita: a mobilgát megépítését támogató Egyesület a Római Partért a Facebookon tett közzé bejegyzést arról, hogy "zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni" őket.

A Tett és Védelem Alapítvány ezután a posztra reagálva jelezte, hogy jogi eljárást kezdeményez az ügyben a zsidó közösség méltósága elleni megnyilvánulás miatt.

Igyekeztünk megtudni, mit gondol vajon Tarlós István főpolgármester, a mobilgát lelkes támogatója a zsidózásról megnyilvánulásáról, de nem tudtunk meg túl sokat. Sajtófőnöke annyit mondott, Tarlós azt üzeni, hogy kérdezzük az egyesületet.

De nem kellett őket kérdezni, mivel mindezek után az MTI sajtószolgálatán keresztül kiadtak egy közleményt, amelyben mindent megmagyaráznak. Ebben a zsidózás elmaradt, most már azt írták, "értelmiségiek egy csoportja kirekesztésben és hátrányos megkülönböztetésben akarja részesíteni a Római parton (sic!) élőket és dolgozókat!"

Emellett felkérték a magyar politikai pártokat, hogy határolódjanak el attól a kirekesztéstől, gyűlöletkeltéstől és hátrányos megkülönböztetéstől, amiben értelmiségiek egy csoportja a Római-parton élőket és dolgozókat részesíti.

Szerintük jelenleg a Római-parton élőknek és dolgozóknak az egészséges környezethez és a magántulajdonhoz való alkotmányos joga sérül, mivel
a magán- és közösségi tulajdont folyamatosan veszélyeztetik az árvizek. Egyes körök ezen állapotokat akarják véglegesíteni nettó hazugságokkal.

"Felháborítónak tartjuk azt, hogyha mi kritikát fogalmazunk meg velük szemben, illetve nyíltan és határozottan képviseljük véleményünket, akkor minket máris antiszemitának bélyegeznek! Nem kérünk lakókörnyezetünkben más kerületekből importált demokratikusnak mondott fáklyás felvonulókból és a Római part faunájáról író és hazugságokat terjesztő újságcikkekből! Alkotmányos jogainkat akarjuk érvényesíteni és tiltakozunk megosztó betonfalak építése, illetve az ellen, hogy a magántulajdonainkra felkérés és beleegyezésünk nélkül terveket és rajzokat helyezzenek el!"

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!