szerző:
hvg.hu

Levették a mesterséges altatásban tartó gépről a várpalotai körhintabaleset sérültjét, mert javul az állapota. Az extrém hinta tulajdonosa arról számolt be, rengeteg helyről kap bátorító szavakat.

Levették az altatógépről a várpalotai extrém körhinta balesetének legsúlyosabb sérültjét, Krisztofert, aki koponyasérüléseket szenvedett, és Győrben ápolják a Petz Aladár Kórházban, írja a zeol.hu. A lapot Krisztofer édesanyja informálta, a fiú megszorítja anyja kezét, és könnyezik. Javult tehát az állapota, de a lap szerint az orvosok intik a túlzott bizakodástól.

A körhinta tulajdonosa, Grázner Attila is megerősítette a jó híreket a hvg.hu-nak. Ő úgy tudja, sokkal jobban van a fejjel az útpadkára zuhant fiú. A kalapácshinta műszaki vizsgálata még tart, nem kapott még értesítést bármiféle eredményről. Kérdésünkre, hogy a baleset óta érzékelt-e visszaesést az üzletmenetben, mondtak-e vissza megrendeléseket önkormányzatok, azt mondja, nem, épp ellenkezőleg, rengeteg támogató üzenetet kapott magánszemélyektől, önkormányzatoktól. De a hangulat a cégben nem jó, még mindig a történtek hatása alatt vannak.

A hintát a BME műszaki felügyelete kísérte a tervezéstől a gyártáson át a működtetésig. A dokumentumok (üzemeltetési napló, megfelelőségi tanúsítvány), rendben voltak, ezt Várpalota és Grázner is így mondta a hvg.hu-nak. Nem bizonyultak igaznak a hinta korábbi javításáról szóló hírek, és az sem, hogy előző nap meghibásodás miatt kellett leállítani. Mindazonáltal nincs minden rendben az üzletággal, nehézkes és nem mindig megfelelő az ellenőrzés.

Szeptember 2-án a Várpalotai Napokon működő extrém körhinta kettétört, három ember súlyosabban, egy közölük életveszélyesen megsérült. A történtek hatására Várpalota úgy döntött, nem engedélyezik többé az ilyenfajta extrém vidámparki eszközöket a város rendezvényein.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!