szerző:
hvg.hu

A Városliget Zrt. is elismeri, újabb megbízásokra van szükség az azbeszt elszállításához. Korábban azt kommunikálta, nincs egészségkárosító azbeszt a romok közt.

Bár a Városliget Zrt. tagadta, hogy veszélyes azbeszt maradt volna a Petőfi Csarnok bontási teürletén a Városligetben, a ligetvédőkének írt válaszában elismeri, hogy, mivel a bontás még nem fejeződött be, még nem tudja bemutatni az azbesztmentesítés számláját, a bontás során "fellelt" további azbeszt még a helyszínen van. Ezért további munkákat kell megrendelni

"a visszamaradt veszélyes hulladék eltávolítására",

 több lépcsőben. Veszélyes hulladék tehát van, de nem káros az egészségre. Az azbesztmentesítés az Új Nemezti Geléria építésének fázisában fog befejeződni a térszint alatti vezetékek kibonátával és szakszerű eltávolításával.

Korábban a Városliget Zrt azt kommunikálta: "A Városligetben a Petőfi Csarnok bontási területén talált kötött formájú azbesztcement közvetlenül nem jelent veszélyt az egészségre." Azt is írta "a Városliget Zrt. álláspontja szerint balesetveszélyes a helyszínen tartózkodni mindaddig, amíg valamennyi munkafolyamat le nem zárult." Ugyanakkor a teürlet demonstrációs területként szolgál a ligetvédőknek.

Az azbesztre a ligetvédők bukkantak rá. A PeCsa bontásáról készült videójuk pedig elég rémisztő k épeket rögzített a védőfelszerelés nélkül dolgozó munkásokról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!