Mizsur András
Mizsur András

Gyertek, milliárdosok, van itt olcsóért minden!

- Kósa Lajos szerint valójában ezt üzenik az ellenzéki pártok, miközben a jövő évi választásokra készülve korrupcióról beszélnek. A jövendőbeli miniszter költői magasságokat ostromolva úgy fogalmazott: ez a mondat van felírva az ellenzékiek pólójára.

Kósa szavai nyomán felmerült bennünk a kérdés: mi lenne a Fidesz pólójára írva?

"Haveroknak mindent"

Kell ezt magyarázni? Ugye nem.

"Mészárosék jobban élnek, mint négy éve"

Ez a “Haveroknak mindent” továbbgondolása: egyrészt kellemes nosztalgiát ébreszthet a szavazókban, ugyanakkor arra is rámutat, hogy bezzeg a szocialista kormányzás alatt szarul éltek az emberek, most meg nem. Mármint bizonyos emberek.

"Orbán Viktor vagy Orbán Viktor"

A Fidesz nemrég egyértelművé tette, hogy mi a 2018-as választás tétje: Orbán Viktor vagy a kerítés lebontása. Szerintünk ez túl szerény megfogalmazás, az általunk javasolt formula sokkal világosabb üzenetet hordoz.

"Merjünk stadiont álmodni!"

Ez újabb régi klasszikus leporolása, az elmúlt hét év kormányzati sikerei alapján aktualizálva.

"Folytatjuk!"

Nyertes csapaton ne változtass - így szól a miniszterelnökünknek kedves sportág egyik alapszabálya. Úgy véljük, ez a politikai üzenetekre is igaz. Végülis 2014-ben is bejött, nem?

"Keményen dolgozó kisemberek vagyunk"

Rogán Antal örökbecsűje eddig ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de majd most!

"Nem vagyunk csicskák"

Ez két okból is telitalálat; egyrészt odaszúr a Fidesz által következetesen csicskapártnak titulált Jobbiknak, illetve azt sugallja, hogy a legnagyobb kormánypárt sosem függött Simicska Lajostól. Másrészt elébe megy, hogy a közbeszéd színvonala vészesen megemelkedjen.

"Megvédjük!"

Még az LMP újdonsült kampányguruja, Ron Werber is elégedetten csettintene a szlogent látva. És hogy miért lehet hatékony? Mert a fideszes hagyományoknak megfelelően nincs túlbonyolítva, és mindenki azt lát bele, amit akar.

"Nem a bajt kell idehozni, hanem a Fideszre kell szavazni"

Igazi kommunikációs mestermű! Egyetlen mondatban foglalja össze a kormány bevándorláspolitikáját és idézi fel a 2018-as választások tétjét. Aki ezután nem a Fideszre szavaz, az tényleg idehozza a bajt - azt meg ugye senki sem akarja.

Szavazzon! Ön melyik szlogen lenne nyerő a Fidesz számára?

Fidesz-szlogen

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!