szerző:
hvg.hu

Az LMP elnökségi tagja a Momentum egyik júliusi rendezvényén részegen balhézott, és állítólag két embert is zaklatott.

Etikai vétséget követett el Ungár Péter – állapította meg az LMP Etikai Bizottsága. A 444.hu szerint a párt elnökségi tagjának ügyét a fegyelmi bizottság elé terjesztik, amely megvizsgálja, történt-e fegyelmi vétség, és ha igen, akkor szankcionálhatja valahogy ezt.

LMP-s forrásoktól a 24.hu úgy tudja: megrovást fog kapni a politikus, aminek nincs konkrét következménye, csak megdorgálják.

Ungár Péter nyáron egy Facebook-posztban kért elnézést azért, ahogy viselkedett a Momentum júliusi fesztiválján.

A politikus először az Azonnali.hu-n beszélt a történtekről, ahol még csak annyit mondott: részegen balhézott egy biztonsági őrrel, de nem emlékszik arra, mi történt, mindenesetre kidobták a fesztiválról. Pár órával később azonban kiderült, nem csak ennyi történt. Momentumosok beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja a fesztiválon egy nőt és egy férfit is zaklatott – utóbbinak a sátrába mászott be többször is.

Ungárt ön- és közveszélyes állapota miatt még aznap éjjel távozásra szólították fel, de miután nem volt olyan állapotban, megengedték, hogy a fesztivál területén lévő szállásán aludjon. A párt elnöksége reggel értesült a zaklatásról is, akkor már azonnali távozásra szólították fel Ungárt, majd örökre kitiltották minden rendezvényükről.