szerző:
hvg.hu

Az új pártnak már megvannak a fő- és melléküzenetei.

Újabb szereplővel bővült a Jobbiktól is jobbra álló radikális szervezetek száma: zászlót bontott Bertha Szilvia volt jobbikos képviselő új pártja. Az Értünk, értetek nevű párt mottója: "Indulunk, hiteles emberekkel, a hiteles nemzeti reformért". A pártot hónapokkal ezelőtt bejegyezte a bíróság, a bemutatkozó sajtótájékoztatót tartották meg most.

Az atv.hu megkereste Tián Pál szóvivőt, aki arra a kérdésre, hogy mi volt a problémájuk a Jobbikkal, azt mondta: szerintük a legnagyobb problémát a vezetőség középszerűsége jelenti az ellenzéki pártban. "Senki, semmiben nem tud kiállni, hogy ő igazán jó, országosan elismert valamiben, amíg Bertha Szilvia országosan elismert szakember a munkaügy- és foglalkoztatáspolitikában. Szakmailag szerintünk a béruniós kezdeményezés is megalapozatlan."

Tián Pál arról is beszélt, hogy a szélsőjobboldaliság szerinte már "nem kategória" a parlamentben, mivel ott már senkinek sincs kifejezett ideológiai iránya. "A mi pártunk kifejezetten szakmai, keresztény, de hagyományosan a régi keresztényi értékeken és a szociális érzékenységen alapuló párt, ami szakmailag stabil. Ezt az irányt támogatjuk, és megvannak a fő- és melléküzeneteink is."

A zászlóbontás előtt pár héttel beszéltünk a párt elnökével, Bertha Szilviával, aki azt mondta, két éve építi a pártját, a tervek szerint mind a 106 egyéni választókerületben állítanak jelöltet. Azt mondta, a Fidesz és a Jobbik a régi pártok törzsszavazóin kívül mindenkiért komoly verseny van a jobboldalon, prognózisa szerint nagyon sok párt indul majd a választáson. Bertha aszerint múltja és programprogramja hazafias része inkább a jobbikosokat szólíthatja meg - bár a csalódott fideszesekre is számít -, a szociális elemekkel pedig a baloldali választókat szólíthatja meg.

Morvai Krisztina: nem vagyok tagja az új pártnak

Írásunk megjelenése után Morvai Krisztina EP-képviselő fordult lapunkhoz. Mint írta, a cikkünkhöz fűzött kép szerinte azt a látszatot kelti, hogy ő valamilyen formában kötődik az újonnan alakult párthoz. Ez azonban – hangsúlyozta – nem fedi a valóságot. A fénykép ugyanis évekkel ezelőtt készült, amikor Bertha Szilvia még a Jobbik országgyűlési képviselője, illetve - a 2014-es választási kampányban - képviselőjelöltje volt. Morvai Krisztina azt írta, szereti és becsüli Bertha Szilviát, elismerősen ír országgyűlési képviselői munkájáról, kiemeli, hogy felnéz rá, mert közéleti munkáját négygyermekes anyaként végzi, ám amióta Bertha nem képviselő, semmilyen kapcsoltuk nincs, ő tehát nem tagja és nem együttműködője az új pártnak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!