szerző:
hvg.hu

Sárga lapot fognak kapni a tiltakozók, akik butaságot csináltak, amikor a Putyinnak adott díszpolgári cím miatt tiltakoztak, mondta a Debreceni Egyetem rektora.

Interjút adott a Debreceni Televíziónak Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, és nem nagyon válogatott a jelzők között, amikor a Vlagyimir Putyin díszpolgári címe miatt tiltakozókról beszélt:

Néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán az egyetemen azt mondta, húha, a sajtó mond valamit, hű, most itt a lehetőség.

A döntés ellen tiltakozók butaságokat csináltak és írtak, és arra utalt, azok tiltakoztak, akik amúgy delegált embereik által megszavazták a döntést. Családon belüli konfliktushoz hasonlította az esetet, de rögtön egy focis hasonlatot is hozott: "ez már családon belül is jelent egy konfliktust, minimum egy sárga lapot, de mindenképpen van következménye". Sok jóra tehát nem számíthatnak azok a tanszékek, amelyek nemtetszésüknek adtak hangot.

Lesz vizsgálat is az ügyben, követtek-e el hibát a tanszékek képviseletei, történt-e hatásköri túllépés. Putyin Debrecenben fogja átvenni az oklevelet – várhatóan 2018-ban.

(24.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!