szerző:
hvg.hu

Az ausztrál azért esett neki a másik turistának, mert az rászólt, hogy ne hangoskodjon.

A most elkészült vádirat szerint az ausztrál állampolgárságú vádlott 2016 márciusában turistaként lakott az egyik VI. kerületi hostelben. Március 24-én este szórakozni ment, majd onnan másnap hajnalban, erősen ittas állapotban tért vissza, ahol agresszívan viselkedett.

A hostelben szintén turistaként tartózkodó, új-zélandi sértett szóvá tette a vádlott viselkedését, szóváltás alakul ki közöttük. A sértett, miután felhagyott a vitával, félrevonult egy másik helyiségbe, a vádlott azonban utána ment. Először provokálta, majd lökdöste, ütlegelte, és még azután sem hagyta abba, hogy az új-zélandi többször is elesett. Sőt, miután a sértett a szobájában lefeküdt, az ausztrál újra utánament – végigjárva a hostel szobáit –, és fejbe rúgta.

Ekkor lépett közbe egy másik turista és vitte ki a vádlottat a helyiségből.

Az új-zélandi férfi két nap múlva a szobájában, az ágyában fekve belehalt a sérüléseibe és az azokkal összefüggő szövődményekbe.

A Fővárosi Főügyészség az ausztrál férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, ennek büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!