szerző:
hvg.hu

Demeter Márta szerint nagyon hallgatag az MSZP a letelepedési kötvények ügyében, a párt azt mondja, ha tud valamit, tegyen feljelentést, vagy kérjen bocsánatot.

A pártból több mint fél éve kilépett - és frissen az LMP-hez igazolt - képviselő, Demeter Márta már a második lapinterjúban feszegeti, hogy az MSZP nem túl aktív a letelepedési kötvények ügyében. Most a Magyar Narancsnak azt mondta, Pharaon vagy letelepedésikötvény-program ügyben feltűnően hallgatag az MSZP. A képviselő ezeket az ügyeket viszi, mióta kilépett a pártból, látványosabb lett a munkája.

"Nem segít, ha egy kormányhoz kapcsolódó ügyben a sajtó egy ellenzéki párt egy tagjának személyes érintettségéről ír, és ez a párt nem tisztázza a helyzetet."

Demeter nem említett nevet. Az MSZP reagált: Ha Demeter Márta LMP-s képviselőnek bármilyen információja van arról, hogy konkrétan kik és milyen módon érintettek a letelepedési kötvények körüli visszaélésekben, akkor tegyen feljelentést. Ez nem csak erkölcsi, hanem jogi szempontból is kötelessége.

Nem először hangzanak el olyan állítások, amelyek belekevernék a szocialistákat a letelepedési kötvények bizniszébe, korábban Mesterházy Attilánál rá is kérdeztek ezekre a híresztelésekre, ám ő visszautasított mindenféle feltételezést. 

Az MSZP közleményben reagált Demeter nyilatkozatára: azt írták, ha a képviselőnek bármilyen információja van arról, hogy konkrétan kik és milyen módon érintettek a letelepedési kötvények körüli visszaélésekben, akkor tegyen feljelentést. Ez nem csak erkölcsi, hanem jogi szempontból is kötelessége. Ha nem tesz, akkor kérjen bocsánatot, mert azzal "azt bizonyítja, hogy az MSZP-t érintő megalapozatlan vádjait Ron Werber első kampánytanácsaként hangoztatta." Az érvelés utolsó mondata ott döccen, hogy Demeter jóval Ron Werber érkezése előtt is elmondta ugyanezt.