szerző:
hvg.hu

Azbej Tristan lesz az új államtitkár, Török Tamás visszatér a diplomáciai pályára.

Azbej Tristan veszi át az üldözött keresztények Emmi-államtitkárság vezetését Török Tamástól, aki visszatér a diplomáciai pályára, értesült a Magyar Idők. Azbej Tristan az USA-ban tanult, a Közel-Keleten szerzett tapasztalatokat, korábban diplomáciai feladatokat is ellátott. Feladata a megkezdett programok folytatása, újak kezdeményezése, és kapcsolattartás az üldözött keresztények szervezeteivel. A döntés hivatalos, miután este megjelent a Magyar Közlönyben is.

A nemzetközi szervezetek figyelmét is fel kell hívni a keresztényüldözésre, informálta a tárca a lap, bár, tehetjük hozzá, most épp a rohingya muszlim kisebbség elleni mianmari népirtás kerül egyre inkább a világ figyelmének központjába. Közel-keleti újjáépítések, ösztöndíjprogram, humanitárius segítségnyújtás fémjelzi a tárca eddig munkáját.

Az Iránnal kapcsolatos ellentmondásos kormányzati viszonyra nem tért ki az Emmi államtitkársága. A szervet 2016 szeptemberében hozta létre a kormány 930 millió forintos költségvetéssel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!