szerző:
MTI

Azért, hogy a magyar embereket ne lehessen megtéveszteni.

A Fidesz-frakció kérte fel a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt, mert meg kell ismerni a magyar emberek véleményét a "Soros-tervről" – közölte Kósa Lajos a velencei Fidesz–KDNP-frakcióülést követő sajtótájékoztatón.

A Fidesz leköszönt frakcióvezetője, egyben leendő tárca nélküli miniszter – csak hogy mindenki emlékezzen rá – megismételte, miről is szól a magyar kormány szerint a terv. Része évi egymillió bevándorló befogadása Európába, a migránsok kötelező, felső korlát nélküli szétosztása, a kerítés, a határzár elbontása, a nyitott határok megvalósítása. Emellett a bevándorlók 9 millió forintnak megfelelő eurónyi anyagi támogatása, aminek finanszírozására pedig Soros György szerint mintegy 30 milliárd eurós hitelt kellene felvenniük az európai országoknak.

Kósa szerint a kvótaperben született európai bírósági döntés szélesre tárja a kaput a "Soros-terv" megvalósítása előtt, hiszen az Európai Bizottság migrációs ügyekkel foglalkozó biztosa az ítélet után szinte azonnal bejelentette, hogy elkezdik az állandó – felső korlát nélküli – áttelepítési mechanizmus előkészítését. Ezt a sajtóértesülést a bizottság szóvivője még a múlt héten cáfolta.

Az Európai Bizottság minden migrációs lépése a "Soros-terv" végrehajtásának irányába mutat, ezért azzal kapcsolatban mindenképp kell egy nemzeti konzultációt tartani – közölte Kósa. Méghozzá azért, folytatta, hogy ne lehessen a magyar embereket megtéveszteni, és tudjuk, hogy ezzel kapcsolatban, mi az álláspontjuk."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!