szerző:
hvg.hu

A rektor jelentette fel a laborban fegyvert tisztító adjunktust, akit áprilisban TEK-esek tepertek le, de az ügyében később megszüntették a nyomozást.

Első közben elvesztette a munkaügyi pert a szegedi fogorvostudományi kar egyik adjunktusa, akit korábban feljelentett a rektor, mert engedéllyel viselt riasztópisztolyát tisztította a kar laborjában – írja a Blikk alapján a Délmagyarország.

A szegedi lap áprilisban írta meg: TEK-esek teperték földre az egyetemi adjunktust napokkal azután, hogy a fegyvert a fogorvosi kar laborjában tisztította. Az ügyészség később utasította a rendőrséget, hogy szüntesse meg az eljárást az ügyben, mert nem történt bűncselekmény. Az egyetem azonban elbocsátotta a férfit, aki munkaügyi pert indított. 

A Blikk információi szerint a munkaügyi bíróság elsőfokú indoklása szerint tette alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet keltsen, ezért jogszerű volt a kirúgása.

Az adjunktust a nyomozás megszüntetésének ismeretében meglepte az ítélet. A lapnak azt mondta: nem nyugodott bele a döntésbe, fellebbez, és arra is készül, hogy hamis vád miatt feljelentést tesz, mert szerinte valaki hamis állításokat tett a rendőrségnek a fegyvertisztításról.