szerző:
hvg.hu

A rektor jelentette fel a laborban fegyvert tisztító adjunktust, akit áprilisban TEK-esek tepertek le, de az ügyében később megszüntették a nyomozást.

Első közben elvesztette a munkaügyi pert a szegedi fogorvostudományi kar egyik adjunktusa, akit korábban feljelentett a rektor, mert engedéllyel viselt riasztópisztolyát tisztította a kar laborjában – írja a Blikk alapján a Délmagyarország.

A szegedi lap áprilisban írta meg: TEK-esek teperték földre az egyetemi adjunktust napokkal azután, hogy a fegyvert a fogorvosi kar laborjában tisztította. Az ügyészség később utasította a rendőrséget, hogy szüntesse meg az eljárást az ügyben, mert nem történt bűncselekmény. Az egyetem azonban elbocsátotta a férfit, aki munkaügyi pert indított. 

A Blikk információi szerint a munkaügyi bíróság elsőfokú indoklása szerint tette alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet keltsen, ezért jogszerű volt a kirúgása.

Az adjunktust a nyomozás megszüntetésének ismeretében meglepte az ítélet. A lapnak azt mondta: nem nyugodott bele a döntésbe, fellebbez, és arra is készül, hogy hamis vád miatt feljelentést tesz, mert szerinte valaki hamis állításokat tett a rendőrségnek a fegyvertisztításról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!