szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlament őszi szezonja is úgy kezdődött, ahogy azt tavasszal megszoktuk: durva személyeskedéssel Orbán Viktor és Vona Gábor között. Pedig a kormányfő szerint azt nem is szabad az ő székéből megtenni.

Orbán Viktor napirend előtt dicsérte meg kormányát, majd bejelentette a Soros-tervről szóló konzultációt. Vona Gábornak öt perc jutott reagálásra, mivel a kormányfő nem lépte túl a 20 perces időkeretet. A Jobbik elnöke nem különösebben figyelt arra, hogy a konkrét beszédre válaszoljon, inkább saját kampánynyitót tartott szemben Orbán Viktorral.

A kormányfő szerinte leszálló ágra állította az országot, miközben lánglelkű demokratából despota lett. Kádár és Rákosi szellemét idézi a Házba Orbán, vágta oda neki a Jobbik elnöke. Orbánnak szét kellene néznie, kik vették körbe őt 1989-ben és kik most, szerinte mára nem maradt más, csak a foci, a szotyi és a kisvasút – mondta. Kijelentette, hogy 2018-ban a Jobbik fogja nyerni a választásokat, és elszámoltatás lesz. Azt is elmondta, kivel fogják kezdeni:

Önnel, miniszterelnök úr!

Örömmel vállalja Vona azt is, hogy a kormánypárti média ezért megpróbálja karaktergyilkolni őt.

Nos, a karakter elleni támadást Orbán Viktor meg is kezdte. Nem reagált semmire, amit Vona mondott. Szerinte a személyeskedés oka mindössze az, hogy lassan már nem is látszik a Jobbik (a többi ellenzéki párttal együtt) a közvéleménykutatásokban.

De személyeskedve nem lehet abban a székben ülni, ahol ő ül

– adott tanácsot Orbán Viktor még általánosságban. Majd Vona Gáborhoz fordulva azt mondta:

a kormányzáshoz komolyabb eszközre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz.

Ezzel pedig Orbán már másodszor utalt azokra a kormánypárti sajtóban harsogott pletykára, amely Vona Gábor szexuális orientációt kérdőjelezi meg. Korábban azt mondta Vonának: nem ő szokott más férfiak szoknyája mögé bújni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!