szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlament őszi szezonja is úgy kezdődött, ahogy azt tavasszal megszoktuk: durva személyeskedéssel Orbán Viktor és Vona Gábor között. Pedig a kormányfő szerint azt nem is szabad az ő székéből megtenni.

Orbán Viktor napirend előtt dicsérte meg kormányát, majd bejelentette a Soros-tervről szóló konzultációt. Vona Gábornak öt perc jutott reagálásra, mivel a kormányfő nem lépte túl a 20 perces időkeretet. A Jobbik elnöke nem különösebben figyelt arra, hogy a konkrét beszédre válaszoljon, inkább saját kampánynyitót tartott szemben Orbán Viktorral.

A kormányfő szerinte leszálló ágra állította az országot, miközben lánglelkű demokratából despota lett. Kádár és Rákosi szellemét idézi a Házba Orbán, vágta oda neki a Jobbik elnöke. Orbánnak szét kellene néznie, kik vették körbe őt 1989-ben és kik most, szerinte mára nem maradt más, csak a foci, a szotyi és a kisvasút – mondta. Kijelentette, hogy 2018-ban a Jobbik fogja nyerni a választásokat, és elszámoltatás lesz. Azt is elmondta, kivel fogják kezdeni:

Önnel, miniszterelnök úr!

Örömmel vállalja Vona azt is, hogy a kormánypárti média ezért megpróbálja karaktergyilkolni őt.

Nos, a karakter elleni támadást Orbán Viktor meg is kezdte. Nem reagált semmire, amit Vona mondott. Szerinte a személyeskedés oka mindössze az, hogy lassan már nem is látszik a Jobbik (a többi ellenzéki párttal együtt) a közvéleménykutatásokban.

De személyeskedve nem lehet abban a székben ülni, ahol ő ül

– adott tanácsot Orbán Viktor még általánosságban. Majd Vona Gáborhoz fordulva azt mondta:

a kormányzáshoz komolyabb eszközre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz.

Ezzel pedig Orbán már másodszor utalt azokra a kormánypárti sajtóban harsogott pletykára, amely Vona Gábor szexuális orientációt kérdőjelezi meg. Korábban azt mondta Vonának: nem ő szokott más férfiak szoknyája mögé bújni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!