szerző:
hvg.hu

Egész héten szükség lesz esernyőre, az előrejelzés szerint a hét hátralévő részében akár minden nap eleredhet az eső. Szerdán az Alföldön még 20 fok fölött várható a nappali csúcs, utána viszont mindenhol 20 fok alá esik.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon borult idő valószínű további esővel, záporral, csak estefelé szűnhet meg a csapadék. Az ország többi részén a többnyire erősen felhős ég mellett legalább rövid, de az Alföld délkeleti részén hosszabb időre is kisüt a nap. Eső, zápor elszórtan előfordulhat, a keleti, északkeleti megyékben zivatar is lehet. Az északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, másutt legfeljebb élénk széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 19, az Alföldön 20 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is kialakulhat. A legkevesebb eső a nyugati megyékben valószínű, másutt nagy területen hullhat akár 20 millimétert meghaladó mennyiség. A szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali 8, 14 fokról 12, 17 fokig melegszik a levegő.

Pénteken napközben fokozatosan megszűnik az eső, sőt van, ahol egy kis napsütés is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén erőre új a szél, és szórványosan várható eső, zápor. 20 foknál nem lesz melegebb.

©