szerző:
hvg.hu

Egész héten szükség lesz esernyőre, az előrejelzés szerint a hét hátralévő részében akár minden nap eleredhet az eső. Szerdán az Alföldön még 20 fok fölött várható a nappali csúcs, utána viszont mindenhol 20 fok alá esik.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon borult idő valószínű további esővel, záporral, csak estefelé szűnhet meg a csapadék. Az ország többi részén a többnyire erősen felhős ég mellett legalább rövid, de az Alföld délkeleti részén hosszabb időre is kisüt a nap. Eső, zápor elszórtan előfordulhat, a keleti, északkeleti megyékben zivatar is lehet. Az északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, másutt legfeljebb élénk széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 19, az Alföldön 20 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is kialakulhat. A legkevesebb eső a nyugati megyékben valószínű, másutt nagy területen hullhat akár 20 millimétert meghaladó mennyiség. A szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali 8, 14 fokról 12, 17 fokig melegszik a levegő.

Pénteken napközben fokozatosan megszűnik az eső, sőt van, ahol egy kis napsütés is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén erőre új a szél, és szórványosan várható eső, zápor. 20 foknál nem lesz melegebb.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!