szerző:
hvg.hu

Visszaküldte a Debreceni Egyetem rektorától 2014-ben kapott elismerését Erdős Melinda habilált egyetemi docens.

A csecsemő- és gyermekgyógyász, infektológus, immunológus, allergológus szakorvos az ehhez mellékelt levelében azt írta, így kíván tiltakozni a Szilvássy Zoltán által személyével és családjával szemben "elkövetett szakmai brutalitások és emberi aljasságok sorozata ellen".

Erdős Melinda a 24.hu-nak küldött levelében azt állítja, hogy az általa vezetett Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszéket/Klinikát "maffiaszerű, brutális eszközökkel beosztottjaival együtt puccsszerűen szétrombolta".

Hozzátette, hogy a brutális tanszékrombolás miatt a nemzetközi szakmai közvélemény is élesen felemelte a hangját, de az írásbeli tiltakozásokra egyetlenegy válasz sem érkezett a rektori funkciót betöltő Szilvássy Zoltántól.

Az orvos azt állítja, hogy "a példátlanul gonosz és mind formájában, mind tartalmában aljas rombolásról" Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert, Lovász Lászlót, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét és a miniszterelnököt is tájékoztatták, ám lassan két éve nem kapnak választ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!