szerző:
hvg.hu

Informális egyeztetés zajlott csütörtökön a Debreceni Egyetemen: a rektor találkozni akart azokkal a tanszékvezetőkkel, akik különvéleményüknek adtak hangot Vlagyimir Putyin díszpolgárrá kitüntetése után.

A 24.hu számolt be a találkozóról, a lapnak Fábián István, a Szervetlen és Analitikai Kémiai tanszék tanszékvezetője azt mondta, hogy nem „raport” volt, hanem tájékozódó megbeszélés. Ezen két kérdést kaptak: a tanszéki dolgozók a szenátus döntését ismerték-e, illetve hogyan szavaztak az állásfoglalás kiadása előtt.

Mint azt a hvg.hu megírta, az egyetem szenátusa 90 százalékos egyetértéssel szavazta meg Putyin elismerését, amelyet azzal indokoltak, hogy a Debreceni Egyetem (DE) nagy szerepet kap a Paks II. beruházásban. A döntés után a DE értékelése a Facebookon zuhanásba kezdett, majd egymás után több tanszék is tiltakozott a döntés ellen.

A hvg.hu kikérte a szenátusi döntés jegyzőkönyvét, amiből kiderült, sürgős volt Putyin kitüntetése – erről itt olvashat tovább.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!