szerző:
T. R.
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Áprilisban törtek be az Arton Capitalhoz, a rendőrség azóta nyomoz. Gyanúsított pedig továbbra sincs.

A betörés április 7-ről 8-ra virradó éjszaka történt, a VI. kerületi Hajós utcában van az Arton Capital székhelye, de a 444 akkor azt írta, az Ó utca felől támadtak a betörők, több millió euró készpénzt vittek el és hozzáfértek a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is.

Az RTL Klub később arról számolt be, a letelepedési kötvények dokumentációját tartalmazó szervert is ellopták az Arton irodájából.

©

A hvg.hu kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság ezen a héten azt válaszolta: az ügyben a nyomozás még mindig folyamatban van, mostani határideje pedig december 8-a. Ez még egyszer meghosszabbítható.

Az ügynek még mindig nincs gyanúsítottja.

Demeter Márta, korábban szocialista, most LMP-s parlamenti képviselő a múlt heti Magyar Narancsnak arról beszélt, hogy máig rejtély, hogy mi történt pontosan az Artonnál. „Nem tudni, hogyan történhetett a betörés, ahogyan azt sem, hogy pontosan mi és miért tűnt el. Ráadásul az Arton tulajdonosi köre az utóbbi időben átalakult, egyre többen szállnak ki a cégből, nem tudni, miért.”

A letelepedési kötvényeket nyolc cég árusította kezdetben, voltak, akiktől megvonták az értékesítési jogot, például egy ciprusi cégtől. Van kajmán-szigeteki is, az Arton az egyetlen magyar cég.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!