szerző:
T. R.
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Áprilisban törtek be az Arton Capitalhoz, a rendőrség azóta nyomoz. Gyanúsított pedig továbbra sincs.

A betörés április 7-ről 8-ra virradó éjszaka történt, a VI. kerületi Hajós utcában van az Arton Capital székhelye, de a 444 akkor azt írta, az Ó utca felől támadtak a betörők, több millió euró készpénzt vittek el és hozzáfértek a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is.

Az RTL Klub később arról számolt be, a letelepedési kötvények dokumentációját tartalmazó szervert is ellopták az Arton irodájából.

©

A hvg.hu kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság ezen a héten azt válaszolta: az ügyben a nyomozás még mindig folyamatban van, mostani határideje pedig december 8-a. Ez még egyszer meghosszabbítható.

Az ügynek még mindig nincs gyanúsítottja.

Demeter Márta, korábban szocialista, most LMP-s parlamenti képviselő a múlt heti Magyar Narancsnak arról beszélt, hogy máig rejtély, hogy mi történt pontosan az Artonnál. „Nem tudni, hogyan történhetett a betörés, ahogyan azt sem, hogy pontosan mi és miért tűnt el. Ráadásul az Arton tulajdonosi köre az utóbbi időben átalakult, egyre többen szállnak ki a cégből, nem tudni, miért.”

A letelepedési kötvényeket nyolc cég árusította kezdetben, voltak, akiktől megvonták az értékesítési jogot, például egy ciprusi cégtől. Van kajmán-szigeteki is, az Arton az egyetlen magyar cég.