szerző:
hvg.hu

Indul a Soros-tervről a nemzeti konzultáció. Ezzel együtt pedig a kampány is. A magyaroknak dönteniük kell, milyen Magyarországot akarnak, mondta. Kormányinfó.

Indul a Kormányinfó, sok minden történt az előző héten is.

  • Felcsút,
  • Nemzeti Konzultáció Soros Györgyről,
  • Tagcserék a kormány körül,
  • Közeledő választási kampány.
98. Kormányinfó.
1 2
Sorrend megfordítása

Brüsszel kifogásol

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiírt egyben egy 420 milliárdos pályázatot, víziközmű-korszerűsítésre, ezt Brüsszel kifogásolja, de még nincs hivatalos fordítás, így a magyar fél még nem válaszolt, de vita lesz, szögezte le Lázár.

Belső vizsgálat folyik a Várkert Bazár üzemeltetőjénél, de eddig bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Lázár szót fogad

Kérdés volt, hogy a miniszter mit gondol arról, legyen-e Budapesten ügydöntő népszavazás a római-parti mobilgát ügyében. De ez Tarlós és a főváros dolga, ő hódmezővásárhelyiként nem szól bele.

A fogorvosok tiltakoztak nemrég, pénzt kértek a kormánytól, de még nem ültek velük asztalhoz.

Az Emmi fáradozik azon, hogy ingyenes legyen az első KRESZ-vizsga és -képzés, a kormány elvi támogatását élvezi a tárca, de semmi konkrét nincs.

Lázár elmondta, mit jelent ma az ellenzéki politika

Az Echo TV (Mészáros Lőrinc tévéje) riportere kérdezi a minisztert, mit szól Majtényi László kijelentéséhez, miszerint szovjetizálódik a kormány. A miniszter szerint a civil szervezetek szabadon működhetnek Magyarországon, széles jogkörük van, senki nem korlátozza őket.

A Parlament előtt is minden nap két tüntetés van.

Nem érzékeli azt, amit Majtényi felfest, de választási kampány előtt könnyű beszélni.

Az ellenzéki politika ma szerinte annyi, hogy tükörbe néznek, látnak egy ocsmány dolgot, majd összetörik a tükröt.

Támadásokra számít Lázár

A magyar kormánynak fel kell arra készülnie, hogy „az európai bürokraták”, ahogy Lázár mondta, folyamatosan támadni fogják az országot azért, amiket tesznek.

Nagyon komoly erők dolgoznak azon, hogy Európa engedje be a menekülteket, figyelmeztet.

Majd hozzátette, szerinte áthidalhatatlan ellentét van Magyarország és a nyugat-európai országok között, úgy látja, nem minket, hanem a többieket kellene elmarasztalni.

„Helyreállítottuk a rendet”

A miniszter szerint 2010-ben megígérte a kormány, hogy helyreállítja a rendet és a közbiztonságot, állítja, ezt megtették. Megemelték az állomány létszámát, újra van körzeti megbízott, megemelték a fizetéseket, lett életpályamodell, technikailag is megerősítették a rendőrséget.

2010-ben 13 ezren, ma 18 ezren vannak börtönben, ez is a siker fokmérője a tárcavezető szerint, ráadásul az elkövetett bűncselekmények száma is csökkent. Hosszan sorolja az adatokat, ami szerinte mind azt mutatja, rend van.

A Fidesz teljesítette az ígéretét, Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb, ha nem a legbiztonságosabb országa.

Itt tér rá a bevándorlásra, ha beengedték volna a menekülteket, akkor Lázár szerint nem lenne rend, több lenne a bűncselekmény.

Pintér Sándor a kibővített tompai tranzitzónában 2017. április 6-án.
©

Lázár: Magyarország tisztességes

Az Európai Bíróság a kvótaítéletében arra kötelezte Magyarországot, hogy fogadjon be menekülteket, de egyet sem fogadtunk be. Ellenben ezt előre meg is mondtuk, szóval tisztességesen jártunk el, mondta Lázár.

Ezt arra alapozza, hogy Máltát leszámítva nincs olyan európai ország, akik végrehajtották volna a betelepítése tervet, pedig azt mondták, befogadják az előírt kvótában foglalt menekülteket.

Ezt követően Lázár a gazdasági teljesítmény sikerszámait ismerteti. Munkanélküliség, foglalkoztatottság, átlagkeresetek, minimálbér. Közeledik a választási kampány.

Megvan, mikor jön az új nemzeti konzultáció

Most is jönnek bevándorlók, mármint nem a határnál, a kormány körében merült fel ez a téma.

Lázár bejelentette, jön az újabb nemzeti konzultáció, várhatóan október elején indul. A választókak most a Soros-tervről kell vagy lehet véleményt mondaniuk.

A kormány arra kíváncsi, az emberek egyetértenek-e Soros bevándorlási elképzeléseivel. Arra számítanak, hogy a bevándorlás a jövőben nemhogy csökkenni, hanem erősödni fog.

Az a kérdés, hogy kitartunk-e amellett, hogy Magyarország nem lesz bevándorló-ország.

Magyarország tiltakozik az ukránoknál

A miniszter örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a magyar országgyűlés egységbe, rég nem látott egységbe forrva fogadott el egy olyan jogszabályt, amiben nemtetszésüket fejezik ki az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban.

Ukrajna ezzel elveszít egy barátot, állítja Lázár.

Hozzátette, a magyarok mellett több ország, köztük a románok is tiltakoznak. De nem csak az ukránokkal van baja a központi kormányzatnak, a horvátok OECD-tagságát sem támogatja a magyar kormány.

Húsz perc késéssel indult a Kormányinfó

Kovács Zoltán kormányszóvivő megjegyezte, az idő borús, de a Házban, ha meleg nincs is elmondása szerint, de beszélhetnek fontos dolgokról. Lázár János Orbán jövő heti programját ismerteti, előbb Lengyelországba, majd Vietnamba utazik a kormányfő.

1 2

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!