szerző:
MTI

Már budapesti szakemberek is beszálltak a javításba Pakson, és lehet, hogy éjjel végeznek a munkával. A helyi vízmű szerint a város háromnegyedén van már víz. Ahol nincs, ott tartályos vizet kapnak a lakók.

Egymás után két helyen is eltört Pakson egy nagy átmérőjű vízvezeték, az egész várost érintette a vízellátási gond. Csütörtök délutánra ideiglenes megoldással, 10-15 utca kivételével, a szolgáltatást helyreállították – mondta Csapó Sándor, a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. ügyvezetője a paksi városházán csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

A város háromnegyed részén már van ivóvíz, de a nyomás kisebb. A Malomhegy nevű városrészben azonban továbbra is vízhiány várható, miután szerdán, majd csütörtökre virradóra meghibásodott a Boc-hegyi magastározó töltővezetéke.

A hiba elhárításába már a Fővárosi Vízművek nyolcfős csoportja is bekapcsolódott – mondta az ügyvezető, aki szerint éjjel végeznek a javítással, ha semmi sem lassítja a munkát. Addig az ellátatlanul maradt 10-15 utcába tartályos vizet szállítanak.

Az atomerőművet és a város külterületeit nem érintette a szolgáltatás kimaradása, mert azok más vezetéken jutnak ivóvízhez – mondta az ügyvezető.

Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az intézményeket csütörtökön tartályos és palackos vízzel látták el, pénteken a tankerületi központ általános iskoláiban tanítási szünet lesz, más intézményekben rövidített órákat tartanak.

A bölcsőde, az óvodák és az idősek otthona a megszokott ellátást nyújtja akkor is, ha valamilyen ok miatt szünetelne a vízszolgáltatás – mondta a polgármester. A Paksi Gyógyászati Központban péntek reggel döntenek a működésről. Ha továbbra is gondok lesznek a vízellátással, a laboratórium és az egynapos sebészet nem fogad betegeket, és zárva lesz a gyógyfürdő is.