szerző:
hvg.hu

Öt 18 és 20 év közötti fiatal férfit tartanak előzetes letartóztatásban, mert a gyanú szerint szexre kényszerítettek egy 16 éves lányt egy kelet-magyarországi házibuliban pár héttel ezelőtt – írta a Bors.

Nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt folyik a vizsgálat – közölte a rendőrség a Bors szerint. A büntetőeljárásnak öt gyanúsítottja van, a bíróság elrendelte mindannyiuk előzetes letartóztatását.

"A rendőrség az eljárás során a tényállás pontos tisztázása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a sértettet kímélje, ezért a büntetőeljárásról további infor­mációkat nem hoz nyilvánosságra" – idézték a rendőrséget.

Az ügyészség annyit közölt, hogy az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert fennáll a veszély, hogy a gyanúsítottak megszöknek, illetve hogy befolyásolják a tanúkat.

Ha beigazolódik a gyanú, az el­követők akár nyolc év börtönt kaphatnak.

A Bors szerint a 16 éves lány a barátaival ment a házibuliba, ahol ginával elkábították. A magatehetet­len lányt ezután mind az öten meg­erőszakolták.

A beszámoló szerint a lány a házibuliból a saját lábán ment haza. Délután látogatta meg egy barátnője, aki többekkel együtt tudomást szerzett az erőszakról, ugyanis az egyik gyanúsított telefonjával fotót készített a bűncselekményről, amiket továbbküldött az ismerősének.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!