szerző:
hvg.hu

Öt 18 és 20 év közötti fiatal férfit tartanak előzetes letartóztatásban, mert a gyanú szerint szexre kényszerítettek egy 16 éves lányt egy kelet-magyarországi házibuliban pár héttel ezelőtt – írta a Bors.

Nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt folyik a vizsgálat – közölte a rendőrség a Bors szerint. A büntetőeljárásnak öt gyanúsítottja van, a bíróság elrendelte mindannyiuk előzetes letartóztatását.

"A rendőrség az eljárás során a tényállás pontos tisztázása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a sértettet kímélje, ezért a büntetőeljárásról további infor­mációkat nem hoz nyilvánosságra" – idézték a rendőrséget.

Az ügyészség annyit közölt, hogy az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert fennáll a veszély, hogy a gyanúsítottak megszöknek, illetve hogy befolyásolják a tanúkat.

Ha beigazolódik a gyanú, az el­követők akár nyolc év börtönt kaphatnak.

A Bors szerint a 16 éves lány a barátaival ment a házibuliba, ahol ginával elkábították. A magatehetet­len lányt ezután mind az öten meg­erőszakolták.

A beszámoló szerint a lány a házibuliból a saját lábán ment haza. Délután látogatta meg egy barátnője, aki többekkel együtt tudomást szerzett az erőszakról, ugyanis az egyik gyanúsított telefonjával fotót készített a bűncselekményről, amiket továbbküldött az ismerősének.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!