szerző:
hvg.hu

György Bence tavaly március óta irányította a kormányközeli hírportált, Pálmai L. Ákost váltotta.

A mai nappal közös megegyezéssel megszűnik György Bence tartalomigazgató munkaviszonya a New Wave Media Group Zrt.-vel – közölte az Origo kiadója.

György tartalmi munkáját az eddigi hírfőszerkesztő, Gábor László mint az Origo főszerkesztője veszi át a továbbiakban.

A közlemény szerint György Bence vezetése alatt a cégcsoport "Magyarország egyik legsikeresebb online médiahálózatává" vált.

György Bencének tavaly áprilisban tettük fel kérdéseinket, közvetlenül azután, hogy kiderült, az Origóval azonos tulajdonos VS.hu jegybanki alapítványi pénzekkel kitömve működött. Íme az akkor készült videó: 

A New Wave Media Group Zrt. Matolcsy György jegybankelnök fiának cége, június végén vette meg. Kedden a cégcsoport felvásárolta az Evomédiát, így a legnagyobb magyarországi online reklámpiaci szereplő jött létre. Így 2018. januárjától az Origo-csoporton kívül egyebek mellett a közmédia reklámfelületeit is Matolcsy Ádámék fogják értékesíteni.

Hont András Itthon

Origo-főszerkesztő: Szalai Vivien a megfelelő ember

A VS.hu-hoz hasonló tulajdonosi körhöz tartozó Origo.hu főszerkesztője elmondta, miért nem foglalkoznak a jegybanki alapítványok botrányával, és azt is elmondta, hogy már érti, mi a koncepciója Kökény-Szalai Viviennek a TV2-nél.