szerző:
hvg.hu

A zebrán gázoltak el egy kisgyereket Kiskunfélegyházán, de hiába hívták a ­112-t,­ pontos cím hiányában nem segített a diszpécser – állította a Blikk szerint az a szemtanú, aki a buszállomásról nézte végig a balesetet.

Láttam, ahogy a zebrán éppen elütnek egy 4-6 év körüli kisifút, sokan siettek a segítségére, ő elővette a mobilját és hívta a 112-őt - idézte fel a balesetet a szemtanú a Facebookon a Blikk szerint

De a férfi csak arról tudta tájékoztatni a diszpécsert, hogy a pályaudvaron áll, pontos címet nem tudott mondani.

"Megkérdezték, hogy hol történt az eset, mi a pontos cím, de nem tudtam, buszpályaudvarból amúgy is csak egy van Kiskunfélegyházán. Majd közölték, hogy cím nélkül nem tudnak segíteni" – írta a férfi, aki végül a 104-es számot tárcsázta, de arról már nem számolt be, hogy ott milyen segítséget kapott.

Többen is hívták a ­112-t a Kiskunfélegyházán elgázolt gyerek miatt - írta a lap.

A rendőrség miskolci hívásfogadó központjába 15 óra 59 perc 36 másodperckor érkezett az első bejelentés, az operátor azonnal intézkedett, az eseményről szóló adatlapot 16 óra 0 perc 56 másodperckor elektronikusan továbbította a Bács-Kiskun Megyei Mentésirányítási Központba. A mentőszolgálat munkatársai 16 óra 8 perckor érkeztek a sérülthöz - közölték.

Hozzátették, hogy a baleset miatt­ több bejelentést kaptak, az ope­rátor a protokollnak megfelelően járt el, a megszakított hívás pedig – amelyet vélhetően a szemtanúval folytattak – nem befolyásolta a mentők kiérkezését.

A Blikk kereste a mentőszolgálatot is, de lapzártáig nem kaptak választ tőlük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!