szerző:
hvg.hu

Nyugodtan le lehet szállni, sokat fog még állni a vonat egy baleset miatt – tanácsolta a kalauz. Nem nehéz kitalálni, mi lett a történet vége.

Hosszabb ideig vesztegelni fog a vonat Pusztaszabolcson, bátran szálljon le, aki szeretne – ezt mondta egy Budapest–Pécs Intercity kalauza az utasoknak a Bama.hu beszámolója szerint. A lap úgy tudja: balesetre hivatkozva mondták azt az utasoknak, hogy hosszú várakozásra kell felkészülniük.

A jegykezelő állítólag végigjárta a kocsikat és közölte, ha valaki éhes vagy szomjas, az nyugodtan leszállhat és közeli bevásárlóközpontban bevásárolhat. Körülbelül tíz-tizenöten le is szálltak. A meglepetés akkor érte őket, mikor a bevásárlás után visszatértek: a vonatnak csak a hűlt helyét találták.

A csomagok nélkül maradt utasoknak a helyi vasutasok azt mondták: a következő Budapestről induló személyvonatra felszállhatna. Annyit sikerült elérniük, hogy bakter felhívta a Dráva IC kalauzát, aki ezek után begyűjtötte az árván maradt bőröndöket, táskákat. Úgy tájékoztatták őket, hogy a rokonaik, vagy ők, ha valamikor Pécsre érnek, a vasútállomás jegypénztárnál átvehetik a személyes dolgaikat.

Később azt a döntést hozták a vasút alkalmazottai, hogy megállítják a következő pécsi IC-t, és arra felszállhatnak. A lap arról számolt be: olvasójuk, aki szintén Pusztaszabolcson rekedt, többórás késéssel ért be Pécsre, ott viszont gond nélkül megkapta a csomagját.