szerző:
hvg.hu

Nyugodtan le lehet szállni, sokat fog még állni a vonat egy baleset miatt – tanácsolta a kalauz. Nem nehéz kitalálni, mi lett a történet vége.

Hosszabb ideig vesztegelni fog a vonat Pusztaszabolcson, bátran szálljon le, aki szeretne – ezt mondta egy Budapest–Pécs Intercity kalauza az utasoknak a Bama.hu beszámolója szerint. A lap úgy tudja: balesetre hivatkozva mondták azt az utasoknak, hogy hosszú várakozásra kell felkészülniük.

A jegykezelő állítólag végigjárta a kocsikat és közölte, ha valaki éhes vagy szomjas, az nyugodtan leszállhat és közeli bevásárlóközpontban bevásárolhat. Körülbelül tíz-tizenöten le is szálltak. A meglepetés akkor érte őket, mikor a bevásárlás után visszatértek: a vonatnak csak a hűlt helyét találták.

A csomagok nélkül maradt utasoknak a helyi vasutasok azt mondták: a következő Budapestről induló személyvonatra felszállhatna. Annyit sikerült elérniük, hogy bakter felhívta a Dráva IC kalauzát, aki ezek után begyűjtötte az árván maradt bőröndöket, táskákat. Úgy tájékoztatták őket, hogy a rokonaik, vagy ők, ha valamikor Pécsre érnek, a vasútállomás jegypénztárnál átvehetik a személyes dolgaikat.

Később azt a döntést hozták a vasút alkalmazottai, hogy megállítják a következő pécsi IC-t, és arra felszállhatnak. A lap arról számolt be: olvasójuk, aki szintén Pusztaszabolcson rekedt, többórás késéssel ért be Pécsre, ott viszont gond nélkül megkapta a csomagját.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!