szerző:
MTI

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) javasolja, hogy legyen egy tananyag, amely az elektromos gépkocsik oltását és műszaki mentését taglalja, és kerüljön be az éves oktatási tervbe is - mondta el a Népszavának Salamon Lajos elnök.

Miközben már több mint háromezer elektromos autó közlekedik Magyarországon, az évente egyszer felülvizsgálatra kerülő és módosítható tűzoltási szabályzat azonban nem is tesz említést ilyen járművekről - mondta a Népszavának adott interjújában a HTFSZ elnöke.

Salamon Lajos szerint nincs protokoll sem, késik az a szabályozott eljárás, amelyet egy esetleges beavatkozásnál a mentésben részt vevőknek be kell tartaniuk.

Hozzátette, hogy hamarosan összeül az érdekegyeztető tanács, ahol a hivatásos tűzoltók szakszervezetének képviselői is ott lesznek, és szeretnék elérni, hogy a kérdés napirendre kerüljön.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!