szerző:
hvg.hu

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be Gulyás Márton, hogy a hozzá köthető Közös Ország Mozgalom által kezdeményezett egyeztetések lezárultak, és a résztvevő ellenzéki szervezetek megegyezésre jutottak.

"Ez alapvetően egy arányos rendszerre tesz javaslatot, a tartalmi elemét holnap fogjuk ismertetni a közzel"  - mondta az aktivista az ATV tegnap esti műsorában. Az elképzelés kidolgozásában a Jobbik nem vett részt, de másik nyolc ellenzéki szervezet támogatja azt.

Azt szeretnék elérni, hogy a 2018-as választásokat már eszerint írják ki, ha pedig ezt nem sikarül elérni, polgári engedetlenséget hirdetnek. Erről azonban többet nem árult el, csak annyit, hogy békés eszközöket fognak igénybe venni.

Gulyás Márton a hvg.hu érdeklődésére elmondta, hogy a nyolc ellenzéki párt az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a Momentum, a Párbeszéd, a Bokros-féle Moma és a Liberálisok. A részletekről ma hat órától az Alkotmány utcai Agórán számolnak be.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!