szerző:
G. M.

Magyarországon is körbe futott, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) néven futó populista párt bikinis fenekekkel hirdeti magát. Nem csak az interneten, de olyan környékeken is, ahol nem szakítják le azokat azonnal. A kelet-berlini panelszörnyek árnyékában egy másik plakát is a szélsőjobbot hirdeti.

Új németek? - áll a plakáton a kérdés. Ez a kifejezés elvileg azokra vonatkozik, akik "migrációs háttérrel" rendelkeznek. Hogy mondjunk három példát: Mesut Özil, Sami Khedira, Jerome Boateng regnáló világbajnok focisták. Az AfD plakátján azonban nem így értelmezik a kifejezést.

Új németek? Csinálunk mi magunknak. Alatta egy terhes has látszik azok kedvéért, akik nem értenék. A nő fej nélküli ábrázolása jól illik egyes magyar kormánypárti politikusok világképébe, mely szerint a nő feladata az életben, hogy szüljön. De otthon legalább nem jelölik ki a politikai cselekvés és a nemzés összefüggését.

Vedd magadnak a bátorságot, Németország! - olvasható a plakát alján. Bár nekünk nem a vakmerőség jut a kamaszos szexizmusról az eszünkbe.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!