szerző:
MTI/hvg.hu

A magyar kormány szerint Soros György üzletember ihlette meg az európai uniós döntéshozókat. Új elem a konzultációs kommunikációban

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során - idézi Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának a Kossuth Rádióban elhangzott szavait a távirati iroda.

©

A nemzeti kérdőív érinti majd az egymillió bevándorló betelepítésére és a határzárakra vonatkozó javaslatokat. Emellett kitér majd arra a tervre is, amelynek alapján minden bevándorló 9 millió forint állami támogatást kapna.

Dömötör kijelentette: Soros György üzletember 2015 szeptemberében tette közzé a tervét, amelyben javaslatot tett évi egymillió menekült befogadására. Ez "megihlette" az uniós döntéshozókat, és 2016-ra már elkészült egy javaslat, amely felső határ nélküli elosztásról szól, illetve arról, hogy milyen szankciókkal sújtják azokat az országokat, amelyek nem hajlandóak ebben részt venni - mondta.

Az államtitkár jelezte, német kormányzati forrás szerint egy bevándorló havi 770 ezer forintnyi eurójába kerül a német adófizetőknek. Brüsszel ezeket az anyagi és egyéb terheket, kockázatokat akarja szétteríteni az országok között - tette hozzá.

Fontos újdonság azonban a magyar kormány kommunikációjában, hogy az államtitkár kijelentette: különbséget kell tenni a menekültek és a gazdasági bevándorlók között. Magyarország minden olyan menekültnek segítséget nyújt, akit üldöznek - mondta, bár persze hozzátette: az Európába érkezők nagy része gazdasági bevándorló, aki nem ritkán hamis papírokkal menekültnek állítja be magát, és kijátssza az érvényes szabályokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!