szerző:
hvg.hu

Semjén Zsolt nem hagy kétséget, minden egyes fillért megérdemelt a határon túli alapítvány.

„Mi indokolta, hogy a Bethlen Gábor Alap 481 millió forintos támogatást nyújtott a Roy-Chowdhury-Mikes Alapítványnak?” Ez volt Mesterházy Attila kérdése, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és KDNP-s politikus válaszolt.

Semjén szerint a Kovászna megyében található Mikes kastély határon túli kulturális örökségünk kiemelten jelentős értéke. Az összesen 500 hektáros birtok, amely 450 hektár erdőből áll, 29 helyi lakosnak biztosít állandó munkát. 2006 óta 3 vendégházban 12 szoba és egy rendezvényépület került kialakításra.

A kastély Semjén szerint több, a magyar közösséghez tartozó helyi kulturális rendezvénynek ad otthon, néptánc, zene, kiállítás.

Annak érdekében, hogy ez a kiemelt kulturális örökséget képező birtok önfenntartóvá váljon, további fejlesztések szükségesek – mondta Semjén.

Ezért támogatja az Alap a romániai alapítványt. Ráadásul a közösség „hozzájárul az ott él ő magyarság összefogásához és kulturális örökségének védelméhez”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!