szerző:
hvg.hu

Semjén Zsolt nem hagy kétséget, minden egyes fillért megérdemelt a határon túli alapítvány.

„Mi indokolta, hogy a Bethlen Gábor Alap 481 millió forintos támogatást nyújtott a Roy-Chowdhury-Mikes Alapítványnak?” Ez volt Mesterházy Attila kérdése, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és KDNP-s politikus válaszolt.

Semjén szerint a Kovászna megyében található Mikes kastély határon túli kulturális örökségünk kiemelten jelentős értéke. Az összesen 500 hektáros birtok, amely 450 hektár erdőből áll, 29 helyi lakosnak biztosít állandó munkát. 2006 óta 3 vendégházban 12 szoba és egy rendezvényépület került kialakításra.

A kastély Semjén szerint több, a magyar közösséghez tartozó helyi kulturális rendezvénynek ad otthon, néptánc, zene, kiállítás.

Annak érdekében, hogy ez a kiemelt kulturális örökséget képező birtok önfenntartóvá váljon, további fejlesztések szükségesek – mondta Semjén.

Ezért támogatja az Alap a romániai alapítványt. Ráadásul a közösség „hozzájárul az ott él ő magyarság összefogásához és kulturális örökségének védelméhez”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!