szerző:
MTI

Kósa Lajosnak helyettese is lesz, ha kell. Erre egy másik volt polgármestert jelöltek ki a miniszterek közül.

Megjelentek a jogszabályok arról, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterré nevezik ki Kósa Lajost.

Áder János köztársasági elnöki határozata szerint Kósa Lajos október 2-tól tölti be miniszteri posztját.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendelet szerint a tárca nélküli miniszter a kormány megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tagjaként felel a kormány és a megyei jogú város között létrejött együttműködési megállapodásokban meghatározott feladatok végrehajtásáért és irányításáért.

Ezen feladatainak végrehajtásához Kósa Lajos a kormány érintett tagjától szakértői közreműködést, tájékoztatást, előkészítő anyagot, adatszolgáltatást és beszámoló benyújtását kérheti.

A rendelet szerint Kósa Lajos helyettesítésére a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Lázár János jelölték ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!