szerző:
MTI

A magyar miniszterelnök szerint Szingapúr sikertörténete példaértékű lehet Magyarország számára.

"Az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk" – mondta Magyarországról Orbán Viktor szingapúri látogatása során kedden, a Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után tartott közös sajtótájékoztatón. Orbán ezzel arra utalt, hogy Magyarországnak nincs komoly nyersanyagkészlete és természetes erőforrása sem.

Szerinte épp ezért lehet Szingapúr sikertörténete biztatás Magyarországnak, mert az ázsiai városállam is ebből csinált csodát, "az emberi erőforrásból, az emberi szellemből és az innovációból".

"Mi úgy tartjuk számon Szingapúrt, mint amely nem másolt más formulát, hanem sajátot gondolt ki"

– mondta Orbán, imponálónak nevezve és úgy értékelve ezt, hogy a modern világban lehet sikeresnek lenni "saját formulával" is.

©

Orbán Viktor szerint több olyan terület is van, ahol a két ország közötti gazdasági együttműködésben az eddig kihasználtnál több lehetőség van; a partnerség lehetséges területei között között említve a vízipart, a mezőgazdaságot, az IT-szektort és a gyógyszeripart.

Arról is beszélt, hogy kormánya nagyra értékeli Szingapúr stabilitását, mert álláspontja szerint azoké az országoké a jövő, amelyek hosszabb távon is stabilak lesznek politikában és gazdaságban egyaránt. Európában is ez a legnagyobb kihívás – tette hozzá.

Az Orbán Viktor vezette magyar politikai-üzleti delegáció Vietnamból érkezett Szingapúrba hivatalos látogatásra. Szerdán Orbán ellátogat majd a szingapúri botanikus kertbe is, ahol orchideát neveznek el róla.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!