szerző:
hvg.hu

A rendőrség egy kedd esti közleményben is megerősítette, hogy a visegrádi gyermekrablási kísérlet csak kitaláció volt, és ezt az érintett gyerekek is megerősítették szüleik jelenlétében a rendőröknek.

Csupán a gyermekek képzeletében történt meg a visegrádi gyermekrablási kísérlet, a valóságban nem – olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedd esti közleményében.

A közösségi médiában kapott szárnyra az a híresztelés, hogy Visegrádon múlt pénteken edzésről hazafelé tartó gyermekeket próbáltak meg berángatni egy autóba. A rendőrségre bejelentés, feljelentés nem érkezett, de a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták.

Az ügyben érintett gyerekeket kedden újra meghallgatták, és megerősítést nyert az, amit már az adatgyűjtés elején is tudni lehetett: nem volt rablási kísérlet. A gyerekek szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek: a gyermekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék.

A szentendrei rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy az egész történet kitaláció, a valóságban nem történt meg.

A rendőrség felhívja az internetet használók figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek illetve osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést,  mert ezzel adott félelmet és pánikhangulatot kelthetnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!