szerző:
hvg.hu

A rendőrség egy kedd esti közleményben is megerősítette, hogy a visegrádi gyermekrablási kísérlet csak kitaláció volt, és ezt az érintett gyerekek is megerősítették szüleik jelenlétében a rendőröknek.

Csupán a gyermekek képzeletében történt meg a visegrádi gyermekrablási kísérlet, a valóságban nem – olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedd esti közleményében.

A közösségi médiában kapott szárnyra az a híresztelés, hogy Visegrádon múlt pénteken edzésről hazafelé tartó gyermekeket próbáltak meg berángatni egy autóba. A rendőrségre bejelentés, feljelentés nem érkezett, de a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták.

Az ügyben érintett gyerekeket kedden újra meghallgatták, és megerősítést nyert az, amit már az adatgyűjtés elején is tudni lehetett: nem volt rablási kísérlet. A gyerekek szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek: a gyermekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék.

A szentendrei rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy az egész történet kitaláció, a valóságban nem történt meg.

A rendőrség felhívja az internetet használók figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek illetve osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést,  mert ezzel adott félelmet és pánikhangulatot kelthetnek.