szerző:
hvg.hu

A beszámolók szerint a kultúráért felelős államtitkár propagandabeszéde nem aratott túl nagy sikert a Pécsi Nemzeti Színházban.

Hangos köhögéssel, közbetapsolással és fütyüléssel is jelezte a közönség szeptember 16-án, a Pécsi Nemzeti Színházban, az Állami Népi Együttes előadása előtt, hogy nem kérnek többet abból a propagandabeszédből, amelyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár mondott – írja jelenlévők beszámolója alapján a Szabad Pécs.

„Az est sztárja, Dr. Hoppál Péter államtitkár úr 15 percben mondott pár keresetlen szót, a délszláv háborúról 1992-től kezdve, Pécs újabb elnyert díjáig (a legjobb európai desztináció), és annak is örült, hogy az UNESCO listájára került a Gandhi-gimnázium. De ez az egész csak felvezetésként szolgált ahhoz, hogy elkezdje méltatni a 2010 óta elért fantasztikus kulturális eredményeket, és mindent, amit a kormány tett Pécsért” – fogalmaznak az egyik beszámolóban.

A közönség egy része a fejét fogta, és utána hangos köhögéssel igyekezett tudtára adni, hogy elég volt a propagandából. Kétszer közbe is tapsoltak, hátha akkor abbahagyja, de nem hagyta – tették hozzá.

Egy a másik szem- és fültanú azt mondta a lapnak: a végén néhányan még ki is fütyülték a kampányoló államtitkárt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!