szerző:
hvg.hu

El akartak rabolni több gyereket is Visegrádon a szülők szerint – állította a Bors. A rendőrség vizsgálta az ügyet, az érintetteket is meghallgatták, de szerintük nem történt gyermekrablási kísérlet. A kapitányság közölte, a Bors cikke alaptalan pánikot kelthet.

A nyílt utcán akartak elrabolni gyerekeket Visegrádon – közölte kedd reggel a Bors több szülőre hivatkozva. Azt írták, múlt pénteken a 12 év alatti korosztály fociedzése után a gyerekeknek túl sokat kellett volna várniuk a sportpálya melletti megállóban a buszra, ezért néhányan úgy döntöttek, hogy az este fél nyolckor végződött edzés után lesétálnak egy megállót.

Az egyik édesanya a lapnak azt mondta, a hat gyerek egymástól egy kicsit leszakadva indult el az öt­perces sétára. A két megálló között voltak, amikor megállt a hátul haladók mellett egy fehér, lesötétített ablakú Audi és egy rendszám nélküli fekete furgon, aminek az ablakából kinyúlt egy kéz és megragadta a fiát.

"Szerencsére mellette volt az unokatestvére, aki bátran megfogta a bajba jutott fiam másik karját és elrántotta, majd együtt kiabáltak a többieknek, hogy fussanak. Ha nincs mellette, elrabolhatták volna szegényt" – idézték az édesanyát. Szerinte az egyik kislányt a rollerével próbálták elvinni.

Ezalatt a fehér kocsi továbbment, és a sofőr az árokban bujkáló többi gyerek mellé hajtott és a kocsi lámpájával vi­lágítva kereste őket, majd szerencsére feladta. A gyerekek beszámolói alapján a támadók nem szóltak hozzájuk, az arcukat pedig nem látták, mivel kapucnit viseltek. Ko­rábban már látták ezt a kocsit a focipálya körül cirkálni – mondta a lap szerint egy másik anyuka, akinek a gyermeke szintén érintett az ügyben.

A Bors szerint a rendőrség azonnal vizsgálatot kezdett, ezzel egyidejűleg fokozzák a rendőri jelenlétet. A szentendrei rendőrök az ügyben adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták. Egyelőre nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgálják – közölték a beszámoló szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Kedden reggel a Bors cikkének megjelenése után megszólalt a megyei rendőrség is. Közleményükben hangsúlyozták, hogy nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon, a lapban leírtaknak megfelelő esetről nincs tudomása a rendőrségnek. "Az írás ebben a formájában egyértelműen hangulatkeltő, alkalmas arra, hogy az olvasók körében egy meg nem történt eseménnyel kapcsolatban pánikot keltsen" – tették hozzá.

A Bors újságírójának a rendőrség korábban többek között azt írta, hogy feljelentés, bejelentés az üggyel összefüggésben nem érkezett hozzájuk a válaszadásukig.

"A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából szereztek tudomást az ön által is megfogalmazott híresztelésről. Azzal kapcsolatban adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták. Válaszadásunkig az ügyben nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgáljuk" – írták a lap kérdésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!