szerző:
hvg.hu

Hét, Soros Györgyről és az állítólagos "Soros-tervről" szóló kijelentés lesz, "indoklással".

A kormánypárti Magyar Idők azt írja, összesen hét "kérdést" tesznek majd fel az új, "Soros-tevről" szóló nemzeti konzultáción, a kérdésekhez pedig "indoklást" is fűznek majd, "annak érdekében, hogy a választópolgárok nagyobb rálátást kapjanak Soros György tevékenységéről, kijelentéseiről, a migrációt illető terveiről", vagyis hogy senki ne a nem megfelelő választ karikázza be.

A kormánypárti lap által ismertetett hét kérdés azonban nem kérdés, hanem határozott kijelentés, mindegyik kizárólag Soros Györggyel és az állítólagos "Soros-tervvel" kapcsolatban, íme:

  • 1. Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.
  • 2. Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is tervezi, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.
  • 3. A Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.
  • 4. A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.
  • 5. Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.
  • 6. A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.
  • 7. A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

A lap szerint az embereknek arról kellene döntenie, hogy "támogatják-e" a nemzeti konzultáció egyes pontjait, vagy nem.