szerző:
hvg.hu

A hétfői 21 fokos nappali csúcs után hidegfront hoz kedden esőt és szelet, de csütörtöktől újra naposra fordul az idő. A hét második részében újra csendes, őszi idő valószínű.

Hétfőn derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, majd késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Eső nem lesz. Elsősorban az északnyugati országrészben élénkülhet meg helyenként a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

Kedden nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délután már keleten sem valószínű napsütés. Egyre több helyen eredhet el az eső, a Dél-Dunántúlon akár zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet északon 13 és 17, míg délen 18 és 22 fok között alakul.

Szerdán napközben már változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Kora reggel a keleti határ közelében még előfordulhat kisebb eső. 15 és 20 fok között alakul a nappali csúcs.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében marad a viszonylag csendes, őszi idő, csak pénteken valószínű újra eső, de akkor sem kiadós mennyiségű.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!