szerző:
hvg.hu

Az MSZP marginalizálódása nélkül nem lehet leváltani a Fideszt, ezért a Fidesznek nem érdeke nagyon meggyengíteni a szocialistákat, sakkozgat a Facebook-oldalán Ungváry.

A történész Facebook-posztjában azt írja, szerinte nem belső fideszes összeesküvés miatt bukott meg Botka, ezt csak maga a szegedi polgármester gondolja így. Ungváry szerint azonban az MSZP marginalizálódása alapfeltétel a kormány leváltásához, "éppen úgy, mint a DK-szektáé", és csak akkor lehet továbblépni, ha ez bekövetkezik, ekkor nyílik esély a kormány leváltására. Azaz Botka és a szocialisták bukása nem lehet a Fidesz célja (erről nekünk is így nyilatkoztak források a kormánypártból - igaz, az MSZP meggyengülése még nem teljes marginalizáltságot jelent). "MSZP nélkül, amire egyre nagyobb az esély, még a NER is leváltható - igaz nem biztos hogy 2018-ban."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!