szerző:
hvg.hu

Szövetségre lépett a két párt, tárgyalnának a többi ellenzéki tömörüléssel is.

A szerdai egyeztetésre az LMP-t és a Momentumot is meghívta Juhász Péter, az Együtt elnöke, a két párt képviselői azonban távol maradtak. Elment viszont Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Juhásszal oldalán jelentette be: készen állnak, hogy közösen induljanak a jövő tavaszi választáson.

Az Új Pólus elnevezésű együttműködés részleteit a következőkben fogják kidolgozni a pártok. A két tömörülés olyan megoldást keres – magyarázta Juhász –, amely lehetőséget ad a kormányváltásra, amiatt nem vesznek el szavazatok.

Szabó Tímea is arról beszélt, hogy még nem dőlt el, hogyan néz majd ki a közös indulás, de valószínű, hogy közös listát és közös jelölteket állítanak majd.

A politikus kijelentette, hogy lehetséges a közös lista, a pártok döntéshozó szervei azonban még nem döntöttek erről, így e bejelentés majd csak később lesz aktuális.

Juhász a sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy közösen tárgyalnának a többi ellenzéki párttal az együttműködésről; nem zárta ki, hogy a szövetségesek köre bővül majd.