szerző:
HVG

Legfeljebb Orbán Viktor örül annak, hogy fél évvel a választások előtt az ellenzék legerősebb pártjának a jelöltje bedobja a törülközőt – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa a HVG-nek adott interjúban arról, hogy mit szól Botka László lemondásához.

Az interjúban Karácsony arról is beszél, hogy mit tenne, ha megkeresné őt az MSZP a kormányfőjelöltség ötletével, és arról is, hogy készül-e a lehetséges főpolgármesteri jelöltségre. Úgy véli, 2019-ben már valószínűleg nem kell olyan kérdésekkel bíbelődnünk, hogy ki legyen a főpolgármester-jelölt, mert nem lesz ilyen közvetlenül választható poszt. "Orbán Viktor két dolgot utál ugyanis: Budapestet és az önkormányzatiságot" – fogalmaz a zuglói polgármester.

A Tarlós István főpolgármesterhez fűződő viszonyáról is azt mondja, úgy érzi, a vitáik ellenére a 3-as metró ügyében és számos más fontos esetben világos, hogy a kormány packázik a fővárossal és a főpolgármesterrel.

A teljes interjút megtalálja a friss HVG-ben.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!