szerző:
Gomperz Tamás

Tarlós tanácsadója és a jobboldal egyik kedvenc összeesküvéselmélet-gyárosa nyugodtan értekezhetett az egyik házi tévében magyar polgárok fizikai kiiktatásáról.

„Most háború van. Ezek az emberek [a menekültekkel foglalkozó civilszervezetek tagjai] kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk” – nyilatkozta Földi László a minap Mészáros Lőrinc tévéjében.

Ne bonyolítsuk túl, aki ilyeneket mond az egy pszichopata. Legalábbis, ez a két lehetőség közül az egyik. Mentálisan ép ember ugyanis nem hangoztat (nem is gondol) olyat, hogy magyar állampolgárokat szabad, sőt kívánatos statáriális módon, bírósági tárgyalás mellőzésével kivégezni egy nem létező háborúra hivatkozva. Önmagában már az is bomlott elmére vall, ha valaki a mai Magyarországon szó szerinti értelemben beszél háborúról, szabotőrökkel, kollaboránsokkal és hazaárulókkal, de mentálisan ép ember még akkor sem támogatná a statáriális kivégzéseket, ha valóban hadban állnánk, és igazi kollaboránsokról kellene dönteni.

E tekintetben nem az különbözteti meg az egyes országokat, hogy hadban állnak-e vagy nem, hanem az, hogy a nemzetközi emberi jogi egyezményeket betartó liberális demokráciának minősülnek-e vagy sem. Előbbiekben nem szokták szabadon likvidálni még a kollaboránsokat és a hazaáruló kémeket sem, mert ezekben az országokban a jog uralkodik, így nem ismernek olyan „fogalmi rendszert”, mely szerint valakinek „nincs jogállása”. Ha más nem, akkor hadifogoly.

Nézzünk egy közismert példát. Amerika az utóbbi évtizedekben részt vett egy-két háborúban, és nem ilyen habonyárpis félékben, amelyeket óriásplakátokon vívnak egy nyolcvanéves filantróppal szemben, hanem abban a bizonyos véres-lövöldözős-felrobbanós-belerokkanós-megmurdálós típusúban. Ennek ellenére az amerikai törvényeket ténylegesen megsértő, titkos dokumentumok tömegét kiszivárogtató, ha tetszik: hazaáruló Chelsea Manninget nem likvidálták szabadon a bírósági tárgyalás mellőzésével, hanem törvényes eljárásban ítélték el. És ez még semmi, azokat a jogvédőket sem likvidálták, akik megjelentek a terepen, és az amerikai hadsereg visszaéléseivel foglalkoztak.

Tehát az egyik lehetőség az, hogy a kommunista titkosszolgálat volt tisztje azért beszél lelkesen jogvédők (és embercsempészek) legyilkolásáról, mert közveszélyes őrült. Azt tudjuk, hogy minden társadalomban van 5-10 százalék pszichopata, az elnyomó rendszereknek pedig az a sajátossága, hogy ezt az 5-10 százalékot emeli pozícióba. A fenti nyilatkozat nem cáfolja ezt a tételt.

A másik lehetőség: nem bolond ő, csupán a munkáját végzi. Dezinformál, álhíreket terjeszt, fullba nyomja a háborús propagandát a szocializációjának megfelelő III/I-es fogalmi rendszerben, vigyázó szemeit a Nagy Mentor országára vetve, ahol a hatalom ellenségeit nem viszik bíróságra, hanem azonnal kiiktatják. Még békeidőben is.

Mivel ez itt a legvidámabb barakk, az Oktogont elfoglaló tüntető fiatalokat egyelőre nem lövetné tarkón, csak bebörtönözné.

A Magyarországon brutális őszt, Európában puskaropogást jósoló Földit nemrég nevezte ki a fideszes főpolgármester politikai tisztnek biztonságpolitikai tanácsadónak. Mindegy, hogy pszichopata vagy ügynök, csillagozzuk be a naptárban: Tarlós István tanácsadója Mészáros Lőrinc tévéjében 2017. szeptember 29-én arról beszélt, hogy magyar emberek egy csoportja szabadon likvidálható, azaz meglincselhető.

Ha esetleg úgy alakul, elő lehet majd venni ezt a nyilatkozatot is a háborús bűnösök tárgyalásán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!