szerző:
hvg.hu

Az uniós biztosnak van olyan kollégája, akinek a magyar származású amerikai üzletember az egyik legjobb barátja.

Az Európai Bizottság (EB) jövőjéről, a testület elnökének, Jean-Claude Junckernek az éves beszédéről tartott előadást Budapesten Navracsics Tibor, ahol szóba került többek között Soros György is.

Az EB fideszes kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosától a hallgatóság egyik tagja azt szerette volna megtudni, hogyan kapja meg a testület az utasításokat Soros Györgytől – utalva Orbán Viktornak arra a kijelentésére, miszerint Junckerék a Soros-tervet hajtják végre.

Ezzel kapcsolatban Navracsics azt mondta:

Nem tudom. Soros-terv mint ilyen nem szerepel a bizottság munkatervében. És amikor a migrációs politikai lépéseket a bizottság teszi, akkor ezt a saját logikája mentén teszi."

A politikus hozzátette:

Nem Magyarország az egyetlen, és nem is az első, amely azt a politikát folytatja, hogy időről időre a bizottságot teszi meg úgymond bűnbakká, vádolja bizonyos dolgokkal a bizottságot."

Azt a kérdést is feltették Navracsicsnak, hogy hallott-e olyan kollégájáról, akire Soros György a terve megvalósítása érdekében nyomást gyakorolt. A biztos erre azt mondta: olyan kollégáról hallott, aki azt mondta, hogy a magyar származású amerikai milliárdos az egyik legjobb barátja. Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy kiről volt szó.

Idézték a politikusnak Orbán Viktor péntek reggeli szavait, miszerint a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárás nevetségesnek és közröhej tárgyának nevezte. Erről szólva Navracsics közölte: nem találkozott olyan emberrel, aki ezen nevetett volna.

(via Index, 24.hu)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!