szerző:
hvg.hu

Aláírásgyűjtés indult, hogy a botrány hatására lemondott Fülöp János is elinduljon a decemberi választáson.

“Ő kellene újra”

– mondta az Abcúg riporterének egy őcsényi Fülöp Jánosról, a falu nemrég lemondott polgármesteréről. A beszámoló szerint a település többsége ugyanígy vélekedett; Fülöp támogatottságát jól mutatja, hogy a helyi CBA-ban még egy ívet is alá lehet írni, hogy mondjon le a testület, és induljon újra.

Maga az érintett sem zárja ki, hogy újra elinduljon a tisztségért; az Abcúgnak azt mondta, egy hónap múlva fog végleges döntést hozni, és akkor fog bővebben nyilatkozni is.

A korábbi választási eredmények is Fülöp János népszerűségét támasztják alá: 2014-ben majdnem 70, négy évvel korábban pedig majdnem 90 százalékot szerzett.

A települést jelenleg Fülöp egyik ellenlábasa, Kozma Zoltánné alpolgármester irányítja, de csak ideiglenesen, a december 17-i választásokig.

Mint ismert, Őcsény azzal került be a hírekbe, hogy a helyiek finoman szólva sem lelkesedtek azért, hogy menekülteket nyaraltassanak a faluban; a panziós kocsijának kerekét kiszúrták, őt pedig megfenyegették. A történtek után Fülöp János lemondott.