szerző:
hvg.hu

Hónapról hónapra folyamatosan drágul az Orbán Viktor számára kinézett karmelita kolostor felújítása a budai Várban.

Május óta már négyszer, minden hónapban módosítani kellett a karmelita kolostor felújításának költségeit – derült ki a Magyar Nemzet szerint a Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel kötött, eredetileg 233 millió forintos szerződést legutóbb szeptember 30-án módosították, eszerint a végösszeg már 350 millió forintra rúg majd.

A kiválasztott cég feladata a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő tervellenőrzés és műszaki ellenőrzés.

Még 2016 májusában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a kormányfő csak ideiglenesen kap helyet a karmelita kolostorban. A Miniszterelnökség ugyanis húsz éven belül a Sándor-palotába kerülhet, ahonnan a köztársasági elnök a Budavári Palotába költözhet.

Akkor Lázár János még úgy tippelte, hogy a beruházás mintegy 13 milliárd forintba kerülhet. Azóta viszont folyamatosan drágul a beruházás, a napi.hu szerint 2015-17-ben összesen 21 milliárdnyi költségvetési forrást fordítanak a kormányfő és hivatala költözésére.

A költségek növekedése a lap szerint nem meglepő, hiszen a régi Nemzeti Táncszínházban csak a miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárd forintba kerül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!