szerző:
hvg.hu/MTI

Ember legyen a talpán, aki kitalálja, kinek adott igazat Lázár János egy fontos kérdésben. Vajna és Mészáros médiabizniszét viszont alaposan leszólta.

Az Index újságírója szegezte Lázár János miniszternek a kérdést, Orbán Viktor miniszterelnöknek vagy Navracsics Tibor uniós biztosnak van-e igaza azzal kapcsolatban, napirenden van-e a Soros-terv Brüsszelben. Navracsics szerint nincs, és ez csak a kampány része, Orbán viszont azt mondta, ezt ő tudja jobban.

Lázár János pedig annyival lezárta:

"Nem kérdés, kinek van igaza."

Aradszki András KDNP-s államtitkár megjegyzésére – aki Soros Györgyöt a Sátánhoz hasonlította a Parlamentben – Lázár azt mondta,

"nagyra tartom Aradszki képviselő urat, kiváló szakember. De tudomásul kell venni, hogy egy ilyen kampányban néhány jelölt olykor feladatának érzi a népszórakoztatást is."

Lázár Jánost egyébként az Európai ügyek bizottságában hallgatták meg, ahol Soros György neve egyszer sem hangzott el. Lázár szerint "ez biztos csak véletlen volt". Lázár a bizottságban arról beszélt, Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban.

Lázár munkáját dicsérték a fideszes hozzászólók, mire azt mondta,

"az, hogy a kormány jó állapotban van, annak köszönhető, hogy miniszterelnök rendszeresen rendet tesz a kormánytagok és a kormányzati tisztviselők fejében "az európai uniós ügyeket illetően".

A jobbikos Bana Tibor azt kifogásolta, hogy a Fideszhez és a kormányhoz közel álló kör jár jól az uniós pályázatokkal, miközben a kkv-k "fuldokolnak a bürokrácia mocsarában", amit Lázár azzal vert vissza, szigorú, bonyolult és egyértelmű jogszabályok szerint zajlik a pénz elosztása, a bürokrácia pedig együtt jár az átláthatósággal.

"A csodával lenne határos, ha mind a 65 ezer nyertes vállalkozás fideszes lenne."

A lélegeztetőgépek ügyében maradt az Orbán Viktor által indított vonalon, sajnálatosnak nevezte, hogy az egyik beszállító érdekében szólalt fel Hadházy a Parlamentben. Orbán ennél keményebben támadt, Hadházy Ákos LMP társelnök fel is jelenti. Lázár azt is mondta, cél, hogy nagyon jó minőségű eszközt szerezzenek be. Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, a sokszínű tájékozódás alkotmányos jogának megfelel a (Mészáros Lőrinc és Andy Vajna tulajdonába került) megyei lappiac, ám szerinte

"a megyei lapoknak már nagyon régen nincs befolyása arra, hogy az emberek mit gondolnak".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!