szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Momentum támogatja a római-parti mobilgátról szóló népszavazási kezdeményezést – jelentette be a budapesti olimpia ellen már sikeres mozgalmat hirdető csapat.

Nem hagyhatjuk, hogy megint az emberek feje fölött hozzanak döntéseket az emberek életét befolyásoló ügyekben – indokolja a Momentum, miért támogatják azt, hogy a római-parti mobilgátról referendumon szülessen döntés. A kezdeményezés több szempontból is fontos szerintük: a Római-part hosszú évtizedek óta a pihenni, kikapcsolódni vágyó óbudaiak, fővárosiak közkedvelt célpontja, ennek a zöld szigetnek a megőrzése pedig közös ügyünk. Emellett pedig a partra tervezett mobilgát a hazai korrupció újabb ékes példája, mely drágasága ellenére a szakmai testületek szerint a kritikus árvízvédelmi problémára sem nyújt megoldást.

Vagyis a Momentum nem pusztán "az emberek pártjára áll", ahogy azt közleményükben írják, de állást is foglal az ügyben, méghozzá a mobilgát ellen.

A népszavazási kezdeményezéshez a jövő héttől már lehet gyűjteni az aláírásokat. Tarlós István szerdán azt mondta, a kérdés azonban rosszul van megfogalmazva, és annak nem lesz következménye a beruházásra nézve.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!