szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vitázni akart a Puncs.hu alapítójával Hajdu Nóra, az Együtt politikusa, hogy fenntartásait elmondhassa Weiler Péternek. Mivel az érintett ettől elzárkózott, Hajdu továbblép, és a kitartói kapcsolatok közvetítését hirdető oldal elleni jogi lépésekről tárgyal.

Aki figyelmen kívül helyezi a nők sajátos, egyenlőtlenségi helyzetéből fakadó szempontjait, és azokra sugar daddy/baby javaslattal él, az elfogadja, hogy a nő megjeleníthető úgy, mint aki testét egy gazdag férfinak „csak úgy” odaadja, továbbá a nő teste nem lenne más, mint megvásárolható tárgy

így érvel Hajdu Nóra. Ezért Weiler Péterrel akart vitatkozni a Puncs.hu szerinte aggályos gyakorlatáról. A vállalkozó azonban hétfőn azt válaszolta a politikusnak, hogy amit a tárgyban el szeretett vagy el akart mondani, azt már megtette. Vagyis nem vitatkozik.

Nem csak sajnálom, hanem progresszív gondolkodású művésztől idegennek is tartom azt, hogy a fenti kérdések nem kerülnek megvitatásra – reagál erre Hajdu. Szerinte Weiler Péter eddigi megszólalásai az aggodalmait nem kezelték. A politikus emlékeztet arra, hogy Belgiumban a nőügyi és oktatási miniszterei hasonló tartalmú plakátok (és gyakorlatok) ellen jogi eljárást kezdeményeznek.

A magam részéről azt gondoltam, hogy egy ilyen eljárás megkezdése előtt szükséges egy kulturált vita még abban az esetben is, ha véleményünk távolról sem egyezik

– írja Hajdu. Vita nem lesz, de a politikus nem mond le arról, hogy "a Puncs.hu szeretetszolgálata ne legyen modell egy társadalom számára, ne növelje nők kiszolgáltatottságát, így megkezdjük a jogi gondolkodást, hátha úgy a vitára előbb kerül sor, minthogy a gondolkodás eljárási szakaszba lépne".