szerző:
hvg.hu

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az Együtt a Feneketlen-tó melletti telek eladása ügyében.

A párt szerint 4-5 milliárd forintos veszteséggel adhatta el az ÉMI egy fideszes havernak a Feneketlen-tó melletti, értékes budai telket, szerintük az ügy "újabb bizonyítéka a mérhetetlen fideszes korrupciónak". Ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanújával tettek feljelentést.

Az Együtt a Heti Válasz cikke után tett feljelentést. A A lap egy szövevényes, a korábbi MSZP-s ingatlanügyekre hasonló ügyet vett elő: a Feneketlen-tó mellett felépítendő Buda Gardens telkét és a rajta lévő leromlott állapotú ingatlant adta el az állam egy cégnek, amely aztán vélhetően jó áron értékesítette az ingatlanfejlesztőknek. A telek 2016 végéig az EMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Zrt.-é volt, aminek felügyelete a Miniszterelnökséghez, azaz Lázár János alá tartozik.

Ezt az a Henn Péter vezette, aki korábban cserkészszövetségi vezető is volt. Az ÉMI korábban felajánlotta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek az ingatlanrészét, de az nem vette meg. Ezután az ÉMI nyílt pályázatot hirdetett: a saját oldalán, és egy darab önkormányzati hirdetőtáblán "tette közhírré" a lehetőséget. Két cég jelentkezett, végül a Walnut Estate nyerte meg a pályázatot. Ennek tulajdonosa Tekse Balázs, akivel Henn korábban együtt dolgozott a cserkészeknél. A másik cég, az Emaing mögött a korábban sportriporterként, Telepsort-főszerkesztőként dolgozó Schulek Csaba áll, aki azonban később már a Walnut vezérigazgatója is lett. Elég necces tehát ez a formailag megfelelő pályáztatás. A nyertes Walnut 1,5 milliárd forintot fizetett az ingatlanért, amin most 350 lakásos megalakóparkos fejlesztés indul, 2-3 éven belül kész lakásokat ígérnek a fejlesztők. Honnan volt pénze a Walnutnak? Egy DVM Group nevű cég adott neki előleget. És ki vette meg egy kemény hét múlva a területet a Walnuttól? A Buda Gardenset fejlesztő DVM Group.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!